TNC 128 – A kompakt szakaszvezérlő maró- és fúrógépekhez

A TNC 128 egy kompakt, sokoldalú szakaszvezérlő három szabályozott tengellyel és szabályozott főorsóval. Opcióként még egy szabályozott tengellyel bővíthető. Egyszerű kezelői koncepciójának és teljesítőképességének megfelelően különösen az alábbi alkalmazásokra használható az univerzális maró- és fúrógépeken:

  • egyedi és sorozatgyártás
  • általános gépgyártás
  • prototípusgyártás és kísérleti műhelyek
  • javító részlegek
  • oktató és képző intézmények

Műhelyorientált programozás
A műhelyorientált programozás a TNC 128 fontos jellemzője, hiszen a TNC vezérlők gyökerei is a műhelyekben vannak.

Az utóbbi években a megmunkálási eljárások bonyolultabbak, a gépek teljesítőképesebbek lettek. A TNC vezérlők folyamatos fejlesztése ellenére az alapvető kezelői koncepciót sikerült megőrizni.

A TNC 128-ban is a bevált kezelői koncepció a felhasználóbarát programozás alapja. A TNC 128 segédábrákkal, gyakorlatias párbeszédekkel, megmunkáló ciklusokkal és koordináta-átszámításokkal segíti a programozást.

Egyszerű kezelés
Egyszerű munkákhoz – pl. felületek síkmarásához – a TNC 128-cal nincs szükség programírásra. Ugyanis a tengelygombokkal a kézi mozgatás is egyszerűen végezhető – vagy különösen finoman az elektronikus kézikerékkel.

Külső programszerkesztés
A TNC 128 extern módszerekkel is éppen olyan jól programozható. A Fast-Ethernet interfész garantálja a legrövidebb átviteli időket, még hosszú programok esetében is.