Mérőtapintók

A HEIDENHAIN mérőtapintóit a nagy pontosság jellemzi a teljes mérési tartományban. Masszív felépítésüknek köszönhetően a legkülönfélébb alkalmazásokban használhatók. 

Ezek közül néhány: gyártásközi mérésekre, több mérőfejes ellenőrző állomásokon éppúgy alkalmazhatók, mint mérőeszközök ellenőrzésére vagy akár útmérőként is.

  Prospektus

  Érvek a HEIDENHAIN mérőtapintók mellett

  Robusztus felépítés  

  A HEIDENHAIN mérőtapintói robusztus felépítésűek. Pontosságuk rendkívül hosszú ideig változatlan marad és hőmérsékletfüggő stabilitásuk is magas. Ezért kiválóan használhatók gyártó berendezésekben és gépeken is. 

  Nagy pontosság  

  A HEIDENHAIN mérőtapintók nagy pontossága a teljes mérési hosszra érvényes. Akár 10 mm-es, akár 100 mm-es a mérendő darab, tényleges mérete mindig egyformán nagy pontossággal kerül meghatározásra. Összehasonlító mérések esetében, például sorozatgyártásban, értékelhető igazán a HEIDENHAIN mérőtapintók kiváló ismétlési pontossága.  

  Nagy mérési hosszak 

  A HEIDENHAIN mérőtapintói 12 mm-től 100 mm-ig terjedő mérési hosszakkal rendelhetők. Ennek megfelelően a legkülönfélébb alkatrészek mérhetők egy felfogásban és így nincs szükség a gyakori átállításokra és a drága mérőhasábokra a beállításokhoz.