Tapintórendszerek szerszámgépekhez

A HEIDENHAIN tapintóit szerszámgépekhez - különösen marógépekhez és megmunkáló központokhoz - tervezték. A tapintók csökkentik a beállítási időt, növelik a gép kihasználtságát, és javítják a kész munkadarabok méretpontosságát. A beállítási, mérési és felügyeleti funkciókat manuálisan is elvégezhetjük, vagy - a legtöbb CNC vezérléssel együtt – programból is vezérelheti.

A HEIDENHAIN tapintói technológiai szempontból egy sor előnyös tulajdonsággal rendelkeznek, például érintésmentes optikai érzékelőkkel, a mérési pont tisztítására szolgáló beépített öblítő fúvókákkal, vagy a tapintócsúcs törési pontjáig történő nagymértékű elhajlásával. 

Hatékony ütközésvédelem

A TS 460 mechanikus adaptere a tapintó és a kúpos szár között további védelmet nyújt az ütközés ellen, ugyanakkor védi a tapintó házát is. A befogó rendszerrel vagy a munkadarabbal történő kisebb ütközés esetén a tapintó képes elnyelni az ütést. Ugyanakkor egy beépített kapcsoló deaktiválja a készenléti jelet, és a vezérlés leállítja a gépet. Ilyen esetben a helytelen elmozdulás nem okoz komoly károkat. A TS 460 ütközésvédelme kompenzálja a kisebb ütközéseket, és megakadályozza a főorsó vagy a gép egyéb részeinek nagyobb károsodását. 

Jelátvitel rádió vagy infravörös jel segítségével

A TS 460 és a TT 460 tapintókban a kombinált jelátvitel összekapcsolja az infravörös és a vezeték nélküli átvitel előnyeit egy rendszerbe. Az infravörös átvitel ideális a zárt munkatérrel rendelkező kompakt gépekhez, míg a vezeték nélküli átvitelt főleg nagyméretű szerszámgépeknél használják.

A TS 750 tapintó széleskörű köszörülési alkalmazáshoz

A köszörülés tökéletes felület eléréséhez vezet. Ehhez azonban szükség van a köszörülési folyamatok biztonságos elsajátítására és a megmunkálási folyamat nyomon követésére. Pontosan erre a célra a HEIDENHAIN kifejlesztette a robusztus, nagy pontosságú TS 750 munkadarab tapintót. 

Tudjon meg többet