MANUALplus 620 – pályavezérlő ciklusos és CNC esztergákhoz

A MANUALplus a ciklusos esztergák hosszú évek óta jól bevált vezérlője, melynek egyik fő jellegzetessége a komfortos kézi üzemmód. Alkalmazásorientált ciklusprogramozása lehetővé teszi a gép kezelőjének a gyors és hatékony programozást és megmunkálást. 

A MANUALplus 620 már az egyorsós CNC esztergákon is remekül megállja a helyét. Az új típussal bevezetett smart.Turn programozási móddal sikerült a HEIDENHAIN-nek egy újabb lépést tennie a még inkább felhasználóbarát kezelés irányába. Az űrlapos rendszerű áttekinthető adatbeadás, a globális értékek automatikus kitöltése, választási lehetőségek valamint az egyértelmű ábrák garantálják a gyors és egyszerű kezelést.Az új fejlesztésű smart.Turn kezelői felület közvetlen elődje a jól bevált HEIDENHAIN-DIN PLUS módszer. A smart.Turn DIN PLUS programokat szerkeszt. Ezáltal mind az NC programozónak, mind a gép kezelőjének rendelkezésére áll az összes részlet-információ is a programfutás közben. 

A MANUALplus 620 típust egy főorsós, egy szános (X és Z tengely), C tengelyes vagy pozícionálható főorsóval szerelt hajtott szerszámos revolverfejes esztergák számára fejlesztették ki. Egyaránt alkalmas egyszerű késtartós vagy revolverfejes vízszintes és függőleges orsós esztergákon való alkalmazásra. A ciklusos esztergákat általában kis és közepes sorozatok gyártásához használják. A MANUALplus 620 alkalmazásakor a felhasználót jól segíti a könnyen megtanulható ciklusprogramozás, mellyel a munkadarabok gyorsan és hatékonyan gyárthatók. És ha a követelmények nőnek, és bonyolultabb darabokat kell esztergálni, akkor célszerű az új smart.Turn programozási módszer bevetése az NC programok írásakor. A CNC esztergákon az NC programozás alapja a smart.Turn programozási módszer. 

Ez az újfajta NC programozás is csupán rövid betanulási időt igényel, mivel a gépkezelőnek nem kell sem a G és M funkciókkal, sem a programmondat felépítésével foglalkoznia, hiszen a smart.Turn a gyorsan megtanulható űrlapos adatbevitellel működik.