A HEIDENHAIN az SPS/IPC/DRIVES 2011 szakkiállításon

A HEIDENHAIN az SPS/IPC/DRIVES szakkiállításon 2011. november 22. és 24. között Nürnbergben bőséges megoldás-választékot mutat be a legkülönfélébb alkalmazásokban használt forgó- és lineáris motorok feedback rendszereihez.

Az ECN / EQN 1100 típuscsaláddal a HEIDENHAIN a mechanikus csatlakoztatási hibákat kizáró forgóadókat kínál. Az optikai leolvasással és EnDat interfésszel működő EQN 1135 abszolút multiturn forgóadó teljes felbontása eléri a 35 bitet (23 bit singleturn és 12 bit multiturn), miközben rendszerpontossága jobb, mint ± 60 “. A hosszútávra tervezett korszerű szervomotorok mechanikus kialakítását segíti, hogy a HEIDENHAIN optikai és induktív leolvasással működő forgóadóinak azonosak a motorhoz csatlakozó méretei.

Az útmérők termékcsoportjában a HEIDENHAIN – a szó igazi értelmében új mércét állító – LC 200 típusú burkolt abszolút útmérőt állítja ki, mely ± 5 µm rendszerpontossággal akár 28 méteres mérési hosszban is szállítható.

A saját csapágyazású RCN típuscsaládba tartozó szögelfordulásmérők továbbfejlesztett változatai az optimalizált leolvasási módszerükkel, új kiértékelő elektronikájukkal és lazább felszerelési tűréseikkel jelentősen javítják ezen készülékek teljesítőképességét.