Új forgóadó változatok az automatizálási ipar részére

Itt egy rögzítő gyűrűvel ellátott egyik oldalán nyitott csőtengelyről van szó. A robusztus csőtengelyes kapcsolódás konstrukciója percenkénti maximum 6.000 fordulatszámot tesz lehetővé. A DIN szabvány szerinti sokkszerű terhelést (6 ms) 1.000 m/s2 értékig, a rezgéseket 100 m/s2 értékig viselik el. A forgóadók védettsége az IP 64 osztálynak felel meg. Az új típusok üzemi hőmérséklet tartománya -40 °C és 70 °C között van. 

A PROFIBUS interfésszel gyártott forgóadók jelenleg a DP-V2 eszközprofilt támogatják és ezzel felnőttek a robotok vezérlői és a gyártási technika követelményeihez. A PROFIBUS jeladók az alkalmazás követelményeinek megfelelően konfigurálhatók és paraméterezhetők.

A PROFINET interfésszel gyártott forgóadók teljesítik a 4-es osztályra (teljes skálázási és preset funkciók) meghatározott követelményeket és Ethernet-alapú valósidejű és IT kommunikációt kínálnak. Széles felhasználási területük a gyártás- és folyamatautomatizálástól a különféle hajtásokban való alkalmazásokig  terjed.

További információ: www.heidenhain.hu