TS 440 – tapintórendszer fogyókúra után

A HEIDENHAIN egy új, kompakt 3D-s tapintót mutat be az EUROMOLD kiállításon. A TS 640 kisöccse különösen kis méreteivel tűnik ki. 49 mm-es átmérőjével és 63 mm-es hosszával kiválóan alkalmas szűk munkaterekben való használatra. Műszaki tartalmában a TS 440 azonos az EMO-n bemutatott TS 640 típussal.

A TS 440 infravörös átvitellel küldi a kapcsoló jeleket az SE 640 típusú adó-vevő egységnek. Az infravörös jelátvitelért felelős LED-ek és fogadó modulok a TS 440 palástján egyenletesen elosztva helyezkednek el, s így 3 m-es átviteli tartomány valósítható meg. A gép orsóházába beépíthető SE 540 adó-vevő egységgel a TS 440 akár nagy mozgásterű gépeken is alkalmazhatóvá válik!

A TS 440 is rendelkezik a tapintó alsó részében elhelyezett három fúvókás munkadarab lefújó megoldással. Ezáltal sűrített levegővel vagy a kiáramló hűtőfolyadékkal a tapintás helye megtisztítható a durva szennyeződésektől. Ez időt takarít meg és automatikus mérőciklusokat is lehetővé tesz az „ember nélküli“ műszakokban.

A 3D-s tapintók a pontos és gyors munkadarab beállítások mellett a gépen végzett automatikus munkadarab megméréshez is használhatók. Ehhez a legtöbb CNC vezérlőben – különösen a HEIDENHAIN TNC vezérlőiben – egy sor mérőciklus van, melyekkel a gyakori geometriai alakzatok, mint a furatok, a négyszögzsebek, körzsebek, hornyok, csapok, lyukkörök és síkok automatikusan megmérhetők és meghatározhatók.

Sajtófotó (300dpi)