LIP 200 burkolat nélküli útmérő – nagy felbontás, nagy sebesség és nagy mérési hosszak

A HEIDENHAIN, az út- és szögelfordulásmérők neves gyártója az új LIP 200-as nagypontosságú burkolat nélküli útmérő családdal bővíti termékválasztékát. Az új típus olyan tulajdonságokat egyesít magában, melyek korábban összeegyeztethetetlennek tűntek: nagy felbontás és nagy sebesség akár 3 méteres mérési hosszal kombinálva. Az új LIP 200-as típuscsalád ezzel új alkalmazási lehetőségeket nyit a félvezetőgyártás, a nagypontosságú gépgyártás és a metrológia gépeiben.

A leolvasófej elektronikájának alapvető továbbfejlesztése és az OPTODUR mértékmegtestesítő különösen jó fényhatékonyságú osztásstruktúrája jelentősen jobb sebesség- és pozícióstabilitást ad az új LIP 200 típuscsaládnak.  

A nagyon egyszerűen és gyorsan felszerelhető útmérő akár 180 m/min = 3 m/s sebesség esetén is használható és – mint a HEIDENHAIN összes inkrementális útmérője – egy precíz optikai referencia jellel is rendelkezik. A jelek nagyfokú interpolálhatósága egy nanométernél is kisebb felbontást eredményez. Az EnDat interfésszel – a maximális előtolás mellett – akár 31,25 picométeres mérési lépések is lehetségesek. Természetesen TTL és 1 Vss kimenőjelű változatok is rendelhetők. 

A nagypontosságú burkolat nélküli LIP termékcsalád LIP 300, LIP 400 és LIP 500 jelű tagjai már több mint két évtizede szolgálnak mintául a rövidperiódusú interpolálási pontosság és a teljes mérési hosszra vonatkozó hosszúperiódusú pontosság tekintetében. Kiemelendő még a megbízhatóság és az olyan környezeti hatásokkal szembeni rendkívül jó ellenálló képesség, mint a hőmérséklet és a szennyeződések.  


DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH
Dr.-Johannes-Heidenhain-Str. 5 · 83301 Traunreut
Tel. (0 86 69) 31-0 · Fax (0 86 69) 50 61
info@heidenhain.de
www.heidenhain.de