LIDA 400 típusú útmérő kifejezetten mérőgépes alkalmazásra Messgeräte - Längenmessgerät LIDA 400 speziell für den Einsatz an Messmaschinen

A HEIDENHAIN LIDA 400 típuscsalád burkolat nélküli útmérőinek fő jellemzői a felhasználóbarát szerelési tűrések melletti nagy pontosság, a nagy előtolási sebesség és a kisméretű leolvasófej. Az üveg és az üvegkerámia (ZERODUR®, ROBAX®) osztáshordozóval készülő új változatok bevezetésével jelentősen bővült ezen típusok alkalmazhatósága. A széles hőmérsékleti tartományban definiált hőtágulási együttható lehetővé teszi a termelő gépek közelébe telepített mérőgépekben való alkalmazást. A felszerelés egyszerűen, a hátoldalukra felvitt öntapadó PRECIMET® ragasztó réteggel történik. Az üvegből és az üvegkerámiából készült mérőlécek leolvasásához nincs szükség különleges leolvasófejekre, mert a standard leolvasók gond nélkül használhatók a LIDA 400 típuscsaládban is. A mérőlécek azonos keresztmetszete lehetővé teszi a különböző anyagú osztáshordozók cseréjét is. 

A LIDA 400 típuscsalád tagjainak osztásperiódusa 20 µm és a szokásos 1 Vss és TTL interfészekkel akár 3 m-es mérési hosszig is megrendelhetők. A 480 m/min előtolási sebesség elérése sem jelent gondot. A mérőrendszereken referencia jelek, továbbá integrált, mágneses végálláskapcsolók is vannak. Fő alkalmazási területük a koordináta mérőgépek, az automatizálás és az elektronikai ipar gyártóberendezései, valamint lineáris motorokkal működő gépek.

Sajtófotó (300 dpi)