Induktív forgóadók rezolver-kompatibilis mechanikával és magasabb felbontással

Az ExI 1100 típuscsalád induktív forgóadói most olyan kivitelben is kaphatók, melyek a leggyakoribb rezolver típusok helyére beszerelhetők. Az alkalmazástól és a megkívánt pontosságtól függően a rezolverek alternatívájaként egy induktív vagy egy optikai elven működő abszolút forgóadó is megjelenhet. Az EnDat 2.1 interfésszel rendelkező ExI 1100 típusok továbbfejlesztett induktív leolvasással egykódtárcsás (singleturn) kivitelben 18 bitre (262 144 pozícióérték / körülfordulás) növelt felbontással készülnek. Ezáltal jelentősen javul a hajtásszabályzás minősége.     
Az induktív forgóadók előnye a rezolveres hajtásokkal szemben a nagyobb pozícionálási pontosság, a jobb együttfutási viselkedés és a jobb szabályzási dinamika. Ezt a nagyobb szabályzási sávszélesség és az egy fordulatra eső jelperiódusok jelentősen magasabb száma teszi lehetővé. A pozícióértéket az integrált elektronika már a forgóadóban meghatározza és a gyors kétirányú EnDat interfészen keresztül tisztán digitálisan vagy –opcióként – analóg jelekkel kiegészítve továbbítja a követő elektronikának. A követő elektronikában lévő írható és olvasható EEPROM szinkron soros interfészen keresztül mindig hozzáférhetővé teszi a felhasználói paramétereket, ami segíti az automatikus üzembehelyezést.

A forgóadó valódi többkódtárcsás (multiturn) működése miatt nincs szükség a referencia felvételére áramkimaradás ill. újbóli üzembehelyezés esetén. Az eddigi rendszeres karbantartást igénylő elemes rendszerek feleslegessé válnak. Riasztási és diagnózis funkciók biztosítják a berendezés magas fokú üzemkészségét. A rezolver-kompatibilis típusok beszerelése egyszerű, áruk alacsony és olyan helyeken alkalmazhatók, amelyek nagyfokú megbízhatóságot és robusztusságot követelnek meg.

Sajtófotó (300 dpi)