Az induktív forgóadók már nagyobb felbontással is rendelhetők

Az ExI 1300 típuscsalád induktív forgóadói ezentúl még nagyobb felbontással is rendelhetők. A felhasználástól és a pontossági követelményektől függően ugyanarra a feladatra alternatívaként választható egy induktív vagy egy optikai abszolút adó. Az ExI 1300 típuscsalád forgóadói EnDat 2.1 interfésszel 19 bites (524 288 pozícióérték/fordulat) Singleturn felbontásúak, amivel a hajtás még finomabb szabályzása valósítható meg.

Az induktív forgóadók, összehasonlítva a rezolveres hajtásokkal, nagyobb pozícionálási pontosságúak, jobb az együttfutási viselkedésük és szabályzási dinamikájuk. Ezt a nagyobb szabályzási sávszélesség és a Singleturn pozíciójel-képzés jelentősen nagyobb számú jelperiódusa teszi lehetővé. A pozíciójelet egy integrált elektronika már a forgóadóban előállítja és a gyors, kétirányú EnDat interfészen keresztül tisztán digitálisan vagy – opcionálisan – analóg jelekkel együtt továbbítja a követő elektronikának. A szinkron soros interfészen keresztül írható és olvasható EEPROM a felhasználói paramétereket folyamatosan elérhetővé teszi a követő elektronika számára, aminek eredményeként az automatikus üzembehelyezés támogatása is megvalósítható.

A forgóadók valódi Multiturn funkcionalitásának köszönhetően nincs szükség a referencia felvételére áramkimaradás után vagy ismételt üzembehelyezéskor. A mostanáig használatos karbantartásigényes elemes memóriabiztosító megoldásokra már nincs szükség. A vészjelző és a diagnózis funkciók biztosítják a berendezés magasfokú rendelkezésre állását.