ACANTO abszolút mérőtapintó

A HEIDENHAIN a Control szakkiállításon mutatta be a mérőtapintók új ACANTO típuscsaládját. Az ACANTO mérőtapintók fő jellemzője az abszolút pozícióérték-képzés. Alkalmazási területük a gyártásközeli méréstechnika, a több mérőfejes mérőhelyek és az automatizált mérőberendezések. Az abszolút osztások optikai leolvasása nagy pontosságot tesz lehetővé nagy felbontás és linearitás mellett a teljes mérési hosszon. Az ACANTO tapintóknál használt technológia megegyezik az abszolút forgóadóknál évek óta jól bevált optikai leolvasáséval.

Az abszolút HEIDENHAIN mérőrendszereknél ismert EnDat 2.2 interfész komfortos státuszlekérdezést és diagnosztikai lehetőségeket kínál és lehetővé teszi a berendezés gyors üzembehelyezését. Az üzembehelyezéskor az EnDat 2.2 interfészen keresztül kiolvashatók a mérőrendszer adatai, míg a normál működés közben vizsgálható az inkrementális és az abszolút sáv jeleinek minősége. A mérőtapintó memóriájában a berendezésgyártó tárolhat speciális információkat.    

Az ACANTO mérőtapintók 12 mm-es és 30 mm-es mérési tartománnyal készülnek, IP 64-es védettségük a termelés körülményei között is megállja a helyét. A tapintószár csúszócsapágyának innovatív technológiájának köszönhetően alig kopnak és csekély súrlódással működnek az új mérőtapintók.      
A DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH út- és szögelfordulásmérőket, forgóadókat, helyzetkijelzőket és CNC vezérlőket fejleszt és gyárt pozícionálási feladatok igényes megoldásához. A HEIDENHAIN termékeket mindenekelőtt a nagypontosságú szerszámgépekben valamint az elektronikai alkatrészek gyártását és továbbfeldolgozását végző berendezésekben használják.

További információk: www.heidenhain.de

Kapcsolattartó a sajtó számára:

Frank Muthmann
DR. JOHANNES HEIDENHAIN GmbH
83292 Traunreut, GERMANY
Tel.: +49 8669 31-2188
muthmannheidenhainde