A HEIDENHAIN a szerszámgépek pontosságát állítja kiállítási

A HEIDENHAIN a termékeit "A HEIDENHAIN utat mutat a precizitásban“ mottó jegyében mutatja be az EMO-n. A vásáron és környezetében folyó aktív tájékoztató tevékenység mellett a kiállítási standon is részletes magyarázatot kapnak az érdeklődők a szerszámgépek pontosságáról és annak a munkadarabra gyakorolt hatásáról. A bemutató gépek és készülékek valamint az előadások szemléletesen mutatják az útmérőlécekkel felszerelt – és ezért jelentősen precízebben pozícionáló és hatékonyabban gyártó – szerszámgéppel végzett megmunkálás előnyeit az útmérőlécek nélküli szerszámgépekkel szemben. 

Ezen kívül ismét számos új fejlesztés kerül bemutatásra. Így például a HEIDENHAIN a jövőben a vezérlő részegységeit tisztán digitálisan, a HSCI nevű új, valós idejű ethernet busz rendszerével kapcsolja össze. A mérőrendszerek a teljesen digitális EnDat 2.2 interfésszel csatlakoznak. Ennek eredményeként kevésbé zavarérzékeny, alaposan diagnosztizálható és még inkább üzemkész lesz az egész rendszer. A HEIDENHAIN az EMO-n két új vezérlőt mutat be HSCI-vel és EnDat 2.2-vel. Az egyik a középső szegmensbe szánt új TNC 620, a másik a jól bevált, felső kategóriás iTNC 530. Az esztergagépek számára is akad egy új vezérlő, az egyszerű megmunkálásokhoz kifejlesztett MANUALplus 620. 

A TS 740 típussal a HEIDENHAIN egy nagypontosságú, infravörös jelátvitellel működő, igényes 3D-s mérési feladatokat is elvégezni tudó szerszámgépek és mérőgépek számára kifejlesztett tapintót mutat be. A tapintó piezo érzékelővel működik és ismétlési pontossága jobb, mint 0,3 µm. A TS 444 típus az első akku nélküli infravörös tapintó.

Sajtófotó  (300 dpi)