A HEIDENHAIN 200.000-dik NC vezérlője

A HEIDENHAIN 2007 júniusában szállította ki a 200.000-dik NC vezérlőjét és ezzel egy több, mint 30 éves sikertörténet új jubileumát ünnepelhette. Ezzel a 30.000 feletti darabszámban értékesítetett iTNC 530 megelőzte a korábbi több mint 50 típusból addig legsikeresebb TNC 426 típust. 2007-ben is várhatóan több mint 10.000 vezérlő hagyja el a traunreuti gyárat. Ezek olyan számok, melyek a piac nagy elismerését is kifejezik.

A TNC vezérlők gyökerei a műhelyben vannak, ahol a könnyen megtanulható Klartext programozással sikerült legyőzniük a szakemberek új technikától való idegenkedését. A felhasználóbarát kezelő vezetés biztosítja a HEIDEHAIN vezérlők magas részarányát azokban az alkalmazásokban, amikor a műhelyorientált programozásra van szükség. Régóta meghonosodott a Klartext programozási módszer, melyben a HEIDENHAIN vezérlő párbeszédet folytat a gépkezelővel és eközben automatikusan elkészíti a megmunkáló programot. Még komfortosabb programozást kínál a 2004-ben bevezetett “smarT.NC” nevű módszer, ami áttekinthető táblázatos adatbevitellel, interaktív grafikával és további funkciókkal segíti a munkát. 

Széles körben használják a HEIDENHAIN vezérlőket a megmunkálás minőségére nagy hangsúlyt helyező esetekben. A felső szegmensben – megmunkáló központokon és komplex öttengelyes megmunkálást végző marógépeken – szerepel az iTNC 530 rövid megmunkálási időkkel, nagyfokú kontúrhűséggel és a legjobb felületi minőséggel. A középső szinten a maximum 4 tengelyes TNC 320 biztosítja a termelésben a pontosságot és a hatékonyságot. Az egyszerű feladatokat ellátó gépeken a jól bevált szakaszvezérlő, a TNC 124 zárja a kínálatot. A termékválasztékot az esztergagépekhez használatos vezérlők, mint a MANUALplus 4110, egészítik ki.

<//span>Sajtófotó (300 dpi)